14.4.08

Bate-v-aş cu băţul de memorie!

Da domnilor, s-a intamplat in parlamentul Romaniei [aproape ca nici Romania nu mai merita sa fie scrisa cu litera mare]. Scumpii si nici-o-zeitate-nu-stie-cum-alesi parlamentari propun ca toti copii de gimnaziu sa primeasca flashuri [stickuri] de memorie. Acum de ce sa tinem cont ca acesti copii probabil nici nu au calculator. Citez inexact "...calculator sau macar un laptop..." ..e clar ca oamenii astia au prea multi bani si nici o idee de cat costa un laptop [pentru cei care citesc si nici ei nu stiu pretul la un laptop bun incepe de la 2 000 lei]. Dar motivul pentru care m-am apucat de acest post nu e inconstienta, incompetenta si lipsa de orice contact cu realitatea al alesilor nostri [mai degraba ai vostri sau ai lor] ci românismul de stână pe care-l prezintă. Nu, nu trebuie sa traducem ORICE. Ii zice stick, nu stix, nu băţ.

4 comments:

Anonymous said...

Mi se pare o idee buna cea cu stick-ul insa e adevarat ca nu toti copii au calculator, iar daca au probabil ca nu e sanatos sa citesca manualul de pe monitorul calculatorului. Insa daca in anumite scoli din Bucuresti elevii si parintii acestora sunt de acord se poate folosi cu succes stick-ul. Sa ne gandim si la edituri totusi care vor avea de pierdut...

Scrido said...

Sunt de acord cu Lidia, cred ca este o idee buna. Iti inteleg punctul de vedere dar conform unui program national in toate bibliotecilor se va face acces la lectura prin intermediul pc-ului, ceea ce ar usura munca elevului in cazul in care are nevoie de un material respectiv la scoala.

Anonymous said...

Bine, bine, dar se procedeasa de'a'ndoaselea. Intai dotarea bibliotecilor cu PCuri, constituirea de colectii digitale de carte (vezi sa nu..) iar mai apoi impartirea in stanga si in dreapta a unor nimicuri aducatoare de popularitate in an electoral.

mtz said...

Imi place ca a starnit cel mai mare numar de comentarii postul asta.
Pana la a zice ca e o idee buna, sa ne gandim ca avem scoli in tara care stau sa cada. Metoda asta s-ar aplica si pentru acele scoli. Acum ce nevoie au niste elevi care ingheata iarna in clase de stickuri de memorie? Cu ce ii ajuta cand poate nici nu stiu bine ce e un calculator. Daca am fi Suedia am putea zice ca e o idee buna, ca este momentul potrivit pentru ea si ca exista fonduri suficiente pentru un asemenea demers.
Dar nici nu se merita sa fie considerata ca o idee cand in formularea prezentarii se folosesc expresii ca "batul de memorie".